Ardogileak
Garagardogileak
Sagardogileak
Likoregileak
Dominica
Kataluniatik itzulita, eta zehazkiago Prioratetik, ardoaren filosofia perfektua baitute han, Bixente eta Diane herrira itzuli dira, eta lehen uzta izugarria sinatu dute 2021ean!
Irulegi
Amama
Euskal gazte zaindariak! Naiara eta Joanesen ardoak beren irudian daude… kementsuak, freskoak eta etorkizun handikoak!
Irulegi
Goienetxea
Irulegiko sormarkan berriki sartu diren txikien artean, Bixenteren ardoak etorkizun handikoak dira… Adi! Ardo zoragarriak!
Irulegi
Aristu
Nafarroa naturala! Modernoa, digerierraza eta indarrez betea, Ibonen ardoak lehertzen egiten dira lehengo uztak eguneratuz gure plazer handienerako.
Nafarroa
Mortier
Cyril eta Fabien anaiek, Bourgueilgo San Nikolas etxalde ederraren buru, lurretik eta naturatik hurbilen dauden ardoak eskaintzeko lan egiten dute.
Saint Nicolas de Bourgueil
Renaissance
Ez da ohikoa Bordeaux ardo bat biologikoan izatea (gutxienez) 1953. urteaz geroztik… Orduan, Hara Kiri eta Charlie Hebdo aldizkarietako taldekideek etiketa guztiak marrazten dituztenean, are eroagoa da!
Bordeaux
Mons la Graveyre
Aurélie’s calling! Mons punk bat da, arreta handiz moldatua. Anpioi eta barrikan hazia den Bordeaux naturala da, ezkontza eskaera baterako aitaginarreba bat konplituko duena baita ere zure lagun eko-terrorista onena.
Bordeaux
Maverlan
Olivier, Geo Trouvetou edo Ungenio Tarconi izan liteke, beti esperimentatzen edo ardomunduari buruz gogoetatzen. Nord-Pas-de-Calaiseko meatze-hondarkin meta baten gainean ditu mahastiak, mahats mota ahantziak edo hibridoak… baina non geldituko da?
Charentes
Arthur Fèvre
Azokako bearnesa, jatetxe izardun bateko chef pastelgilea izandakoa, Arthurrek zorroztasun eta grina berberarekin ontzen du bere ardo naturala! Kurruskatsua!
Béarn
Le Vent des Jours
Laurent Marre, antzinako sommelierrak haize fresko bat ematen die, Cahors eskualdeari eta malbec mahats mota famatuari! Eskualde bat berrezagutzeko aukera bikaina…
Cahors
Domaine des Buis
Nolako talentua! Paulinek Fer-Servadou sublimatzen du, Aveyrongo mahats mota ezezaguna, 2018tik fintasunez eta poesiaz. Akitanian ez dago soilik Bordeaux ardoa, ezta?
Aveyron
Vignereuse
Marinek konpromiso eta militantzia handiz Gaillac lurraldea eta bere barietate endemikoak aditzera ematen ditu (Fuertes eta Braucol, besteak beste).
Gaillac
Le Bout du Monde
BergeROCK! Verok eta Olivierrek berehalako plazerra sortzen duten Périgordeko ardoak proposatzen dizkigute, fruituz beteak eta lagunen artean dastatzekoak, The Clash bozgorailuetan!
Perigord
Combrillac
Ardogile bikote hiperaktiboa dugu oraingoan! Mahastia, permakultura, mahastizaintza, baratzea eta “sukaldaritza basatia”… Uyen eta Flo Prigonrieuxeko lurraldean, mundu hobearen agiantza egiten dute.
Bergerac
Philippe Viet
Umiltasuna lurraren zerbitzuan. Horrela itzul liteke Philippe formakuntza-informatikako aholkulariaren lana! Beaujolaiseko gamay bikainak eta zaintza-ahalmen izugarria.
Lan Bertrandek ditu aurkeztuko.
Beaujolais
Minhaé
Badira ukitzen gaituzten istorioak eta abenturak, eta Lanena basoan dago. Zintzotasunak, pasioak eta eromen txiki batek labirinto handi bat sorrarazten dute!
Beaujolais
Potlatch
Ardogilea? Idazlea? Historialaria? Mathieu hori guztia batera da eta gehiago ere! Onena da hura ezagutzera etorri eta hitzaldian entzutea…
Rhône
Bernatas
Limouxen dauden Bernatas anaiek mantra eder honekin beren konpromisoa azpimarratzen dute: “Etxaldean, naturak eskubide guztiak ditu”!
Limoux
Rousselin
Jusa, jusa, jusa (zukua, zukua, zukua)! Laurence eta Pascalek bizitasun, umore eta gozokiz betetako ardoak eskaintzen dizkigute!
Roussillon
Les Sabots d’Hélène
Alban doktorea, pifologoa eta alanbikologoa! Haren ardoek bihotzeko arazoak eta diru-arazoak arintzen dituzte eta barre algarak eragiten! Not dead!
Corbières
Domaine Pion
Romain naturaren zerbitzura dago, ez alderantziz… eta basoan aurkitzen dugu! Aude ibaiaren behe-ibarraren eta Mendi Beltzaren artean harrapatuta dagoen lurrak ardo sakon, zehatz eta freskoak eskaintzen dizkigu.
Minervois
Nova Solis
Romainek dotorezia handiz lan egiten du Larzac terrazetako mahastietan. Beroa eta hotza ufatzen duten ardoak, dena orekan tanino leunei esker!
Terrasses du Larzac
Bariou Bodet
Ch’nin zaleentzat! 2018an sortutako Touraineko etxalde honen lan bikaina: grolleau, cabernet franc eta gamayz osatutako ardantzak ardiez eta fruitu-arbolez inguratuta daude.
Azay le Rideau
Pierre & Sira
Pedro eta Siraren abentura sentiberatasunez beteta dago, baita hauskortasunez ere, ardoa egitea oraingo garaietan zorakeria hutsa litzateke agian! Baina bikoteak aurre egiten jakin izan du eta uzta pertsonal eta zintzoak eskaintzen dizkigu.
Languedoc
Egiazki
Fourt anaiak, gure bazkal eta afalondoko zaindariak! Gure likoreen identitatea gordetzen jakin izanak, alkoholaren eta azukrearen arteko oreka menderatzen duen aldi berean, espiritudunaren profila modernizatzen du.
Senpere
Château Frédignac
Bordeaux bat? Bai, baina desberdina orduan! “Merlot à la bouche”, “Le canon de la goulue”… Vincent Côte de Blayen dago, eta askatasun batzuk hartzen ditu fruituz eta edangarritasun handiko uztak proposatzeko!
Bordeaux
Lizarnoa
Irulegin mahatsak baino zerbait gehiago irakiten da… Maelek lizar-hostoa aukeratu du alkohol gutiko edari pindartsu eta arin baterako! Lehenbailehen ezagutzekoa…
Irulegi
Baztango xurie
Mahastiak Baztanen, sinetsi beharra zegoen… baina, orduan, alsaziar mota bat landatzea, gure mota endemikoez gain, Ana eta Iñaki besterik ez ziren hori pentsatzeko! Eta nolako arrakasta!!!
Nafarroa
Château Peybonhomme-Les-Tours
1895tik familian den ardo etxaldea da. Biologikoan eta biodinamikan jarduten dute, anforetan ontzen dituzte ardoak… Gustatzen zaigun Bordeaux ardoa!
Bordeaux